06-08-05

boys don't cry

Jongens horen niet te wenen. Ik vind dat dikke crap.
Niks is aantrekkelijker dan een jongen die zijn gevoelens kan laten zien en zich niet inhoudt als hij verdrietig is. Ik heb mijn vriend al zien wenen toen zijn grootmoeder stierf, toen we op een kritiek punt in onze relatie stonden, hij kreeg tranen in zijn ogen toen hij onder de indruk was van een verrassing die ik voor hem had opgezet... Dat zijn van die momenten die me raken. Mijn vader heb ik niet vaak zien wenen, maar wel toen zijn vader stierf, wel toen onze hond een spuitje moest krijgen, wel toen mijn zus en ik op kot vertrokken en wel toen mijn zus afstudeerde.
En toch krijgen nog veel kindjes het ingepompt 'Seg, zijt ge ne jongen of wat? Jongens wenen niet'.
Hetzelfde met speelgoed. Sommige ouders blijven er aan vasthouden 'meisjes spelen met poppen, jongens spelen met auto's'. Een vriendin wiens mama tandarts is vertelde het volgende verhaal: als kindjes flink geweest zijn bij de tandarts, mogen ze altijd een klein speelgoedje kiezen uit een doos. Prullen als gommetjes, kleine autootjes, een armbandje, een sleutelhangertje. Een klein jongetje wou graag een armbandje kiezen, maar mocht niet van zijn mama want jongens dragen geen armbanden...
Gek vind ik het...

17:04 Gepost door Elle | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

idd dat is vreemd... Zodanig in dat rollenpatroon... :s

Gepost door: Anne | 06-08-05

boys ik vind ook dat mannen best hun emoties kunnen laten zien. Heb mijn pa ook nog maar 1x zien wenen, net als bij jou, met de hond... Het ontroert me, de tranen van een man, maar er is helemaal niets 'on-mannelijks' aan...
Speelgoed en rolpatronen, triest is dat, mensen zo in hokjes dwingen...

Gepost door: Josie | 06-08-05

... inderdaad, 'k geef je volledig gelijk. 't feit dat mannen niet mogen wenen is er zo danig ingestampt van kleins af dat dit wrs nog lang zal duren eer daar verandering zal in komen. Maar kvind wel dat het moet. Mijn vriend laat ook zijn emoties zien en daar ben'k blij om... ik zou niet weten waarom hij dit niet mag doen.
Groetjes, Tine
(leuk blogje trouwens, ik zet het zo meteen bij mn linkjes)

Gepost door: Tine | 06-08-05

raar hadden we het er vandaag nog over, wanneer een gast een softie is als hem weent en wanneer het toegestaan is om te wenen....

Gepost door: liese | 06-08-05

Eens! Ik ben het 100% met je eens Ellie!
Nog een fijne avond en morgen een mooie zondag!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 06-08-05

. Er is zeker niks mis met mannen die af en toe hun tranen de vrije loop laten, anders is er iets mis met mij :-)

Echt dikwijls gebeurt het niet, maar af en toe vloeien er bij mij toch ook tranen. Meestal bij films. Ik werd zelfs emotioneel bij Charlie and the Chocolate Factory :-) Muziek kan ook heel overweldigend zijn.

Met afscheid nemen heb ik het meestal ook behoorlijk moeilijk.

Gepost door: fILLE | 07-08-05

Ben het volledig met je eens Ellie Weg met die rollenpatronen, taboes en vooroordelen !

Oh, neem jij het knuffelstokje van me over ?

Gepost door: Homeros | 07-08-05

. Ik ben nen bleiter :-) ttz ik laat al snel een traantje voor iets of iemand maar om echt te wenen moet er al iets ergs gebeurd zijn. (na +3jaar
gedumpt worden bijv.)

Gepost door: Hephi | 08-08-05

. Bah, ik heb een hekel aan van die rollenpatronen. Ik vind het verder superlief als een man ook een traantje wegpinkt bij een film. *smelt* ;-) Verder vind ik dat een jongetje mag spelen met wat hij ook maar wil en ook dat mannen evengoed moeten koken en strijken. Dat is ook iets wat ik vreemd vind, er zijn nog steeds een hoop gezinnen waarin de jongens eigenlijk niets moeten doen en als die dan eens op zichzelf zouden gaan wonen kunnen ze niet koken, strijken of kuisen of wat ook. Dan trek ik toch mijn wenkbrauwen op hoor. Zo hou je die toch afhankelijk van de mama/zijn vriendin of vrouw, dat is toch echt wel erg, daar kan ik niet bij.

Gepost door: Twinkeltje | 08-08-05

aha de rollenpatronen kvind het ook maar scary als m'n grootmoeder zoiets verteld tegen een jongen/man in het gezelschap :-)

Gepost door: Dana | 08-08-05

Groot gelijk :) Jongens die hun gevoelens kunnen laten zien, zijn inderdaad aantrekkelijk. Dat ze soms maar eens goed wenen, dat lucht op! :)

Gepost door: Anneke | 08-08-05

kinderen moeten zelf kunnen kiezen in het leven wat ze willen en wij moeten hun niet opleggen wat voor jongens of wat voor meisjes is.

Gepost door: Myst | 09-08-05

Tranen zijn zo mooi in hun puurheid. Zeker als ze af en toe eens over een mannenwang dwarrelen.

Gepost door: Tinkerbell | 11-08-05

Helemaal mee eens dat mannen wel mogen wenen. Het is ook goed voor je, want het is een deel van het verwerkingsproces :) En sexy ;)

Gepost door: Jelle | 02-12-06

De commentaren zijn gesloten.