04-08-05

growing up

Wanneer kan je zeggen 'ik ben volwassen'? Wanneer overvalt het je en hoe weet je dat dan?
Leven van een 20'er, meerbepaald 23. Vriend van 27.
Toen mijn ouders 23 waren, waren ze getrouwd, een jaar later hadden ze hun eerste kindje. Toen mijn papa 27 was, had hij 2 kleuters rondlopen.
Ik zou het me niet kunnen voorstellen... ik zie mezelf eigenlijk nog altijd als een kind. Lievelingsboeken zijn Harry Potter, ik vind de kinderafdeling in ikea met alle knuffels en prulletjes geweldig, als ik niet krijg wat ik wil of iemand zegt iets tegen mijn zin, ga ik zitten mokken, als ik kon zou ik stiekem gaan meespringen op een springkasteel tussen de kinderen, mijn kookkunsten zijn beperkt tot cake en spaghettie (lang leve miracoli), ik heb vorig jaar pas geleerd hoe ik een overschrijving moet doen, mijn belastingsbrief vult mijn papa in, life is pretty en de ouders betalen ervoor,...
Mijn vriend is al een heel stuk verantwoordelijker, maar volwassen zou ik hem eigenlijk ook niet noemen (then again, worden jongens ooit volwassen? grapje! :)). Soms liggen we naast elkaar en vraag hij 'jij gaat ooit volwassen worden hé' en dan begin ik te mokken 'grmbl ik ben al volwassen' en met die reactie weet ik eigenlijk dat het niet zo is...
Wanneer en hoe gebeurt het? Als je begint te werken, als je gaat samenwonen? Beginnen werken doe ik normaal gezien na de vakantie, samenwonen misschien binnen een jaar...
Volwassen worden, ik kijk er wel naar uit, en toch geniet ik ook van dit moment waarop ik nog een beetje kind mag zijn....

11:05 Gepost door Elle | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

Commentaren

Houden zo Aan volwassen zijn is niks prettigs. Want volwassenen zijn wannebe kinderen met een hoop verantwoordelijkheden.

Gepost door: Lazy | 04-08-05

* Lol :p men ouders zijn getrouwd toen ze 20 waren en ik was er toen moeder 22 was .. en nu ben 'k zelf 22 en no way dat ik men leven zou kunnen voorstellen getrouwd & met 'n baby :p Heb onlangs nog 2 leeftijdsgenoten op stap gezien met hun kleine .. zo raar :)
Nu ja, geloof dat de volwassen wereld wel zowa begint als ge ga werken & samen wonen enzo .. dan zijn 't nimeer altijd mams & paps da alles doen ..
Ma dan nog, in elke volwassene blijft een kind dat op het springkasteel wil gaan springen en knuffels geweldig vindt ;) (hoop ik toch)

Gepost door: LittleStar | 04-08-05

ik stel het volwassen worden zoveel mogelijk uit... Da's het gezondste ;o)

Gepost door: Anne | 04-08-05

Hmmm ik werk ... maar kzou mij niet echt volwassen willen/kunnen noemen, ik kan geld overschrijven maar koken beperkt zich ook tot de door jou genoemde gerechten :-))
Leuk blogkje by the way, je krijgt een linkje!!

Gepost door: Dana | 04-08-05

Ik ben 29... ... en ook ik worstel met die vraag!
Ik heb alle "capaciteiten" van een volwassene: ik vul gezwind mijn belastingsbrief in, jongleer met onlinebanking alsof het niets is, onderhandel met huiseigenaars over het zoveelste huis dat ik bezoek en werk al meer als vijf jaar.
Toch voel ik dat ik in mezelf nog heel veel onvolwassen trekjes heb.

Zoals je het zelf zegt: wanneer kan je zeggen dat je volwassen bent?

Gepost door: a-woman | 04-08-05

Ik ben er bijna 23 en werk al drie jaar....maar volwassen....kweet het niet....de meeste dingen doe ik zelf....maar ik denk dat ik pas echt ga groeien als ik weg ben van thuis....maar echt volwassen...kpeis dak da nooit word jong :-)

Gepost door: liese | 04-08-05

Het is altijd plezant... om je nog eens kinds te voelen en te gedragen, ik ben van nature ook
nog een beetje een speelvogel, maar aan de andere kant ben ik ook
heel erg volwassen, ik ben feitelijk nog steeds de combinatie van de
twee. :)

Gepost door: Lara | 04-08-05

Pff Volwassen worden is voor oude mensen :-) Ne mens moet af en toe eens iets onbezonnen doen.

Om even the ataris te citeren: "being grown up isn't half as fun as growing up" en 7 seconds: "I'm gonna stay young till I die"

Gepost door: fILLE | 04-08-05

waarom volwassen worden Waarom zou je ook willen volwassen worden. Neem wat je toekomt aan en geniet nog een beetje. Er komt een tijd dat het volwassen zijn daar plots is, want volwassen worden gebeurt meestal vanaf de moment dat iemand je nodig heeft en jij verantwoordelijk wordt.

Gepost door: jenna | 04-08-05

funny Kinderen en jongeren willen steeds sneller volwassen zijn en wettelijke meerderjarigen vragen zich af of ze ooit volwassen zullen worden. I'll stick to de combinatie. Een vleugje volwassen met een scheut kind zn ondertussen genieten van de omgeving

Gepost door: Toontje | 04-08-05

mooi verwoord en ik voel me als 20er inderdaad ook zo... maar ik "troost" mezelf met het feit dat we nog lang genoeg volwassen moeten zijn dus moeten we maar genieten van de springkastelen en de troetelberen afdeling :-)

Gepost door: g*lover | 05-08-05

. We worden gewoon steeds volwassener en meestal zijn momenten waarop je de vraag stelt of je wel volwassen aan het worden bent net de momenten waarop je net iets volwassener geworden bent. Omarm niet het kind in jezelf maar besef dat je volwassenheid op zich al genoeg kinds is. m5c..

Gepost door: Hephi | 05-08-05

LEUKE BLOG ik kom zeker nog terug ...
enne .... het is belangrijk dat we niet te vlug volwassen worden

Gepost door: TD | 05-08-05

volwassen? wat is dat eigenlijk? doe de dingen gewoon rustig zoals jij ze zelf aanvult, en dan zal je ooit wel merken dat je al een stuk 'volwassener' bent geworden, maar behou zeker enkele 'kinderlijke' trekjes, want die maken het leven zo licht en leuk!!!

Gepost door: Josie | 06-08-05

De commentaren zijn gesloten.