03-08-05

boekenstokje!

Mijn eerste stokje kreeg ik van Saartje : het boekenstokje!
 

Hoeveel boeken heb je in je boekenkast staan?

Hmm, eigenlijk heb ik niet zoveel boeken die echt van ‘mezelf’ zijn, misschien zo’n 10-tal (waaronder dan 5 Harry Potters J). Daarnaast is mijn boekenkast gevuld met unifboeken J Leesboeken leen ik van ons mama (thuis hebben we wel een reuze boekenkast met een 150 à 200 tal boeken) of uit de bib!

 

Wat is het laatste boek dat je gekocht hebt?

Het laatste boek dat ik zelf kocht was van Alice Miller: Drama van het begaafde kind. Past binnen mijn studeerrichting, het gaat over hulperverlening en hulpverleners. Geen gemakkelijke literatuur en niet echt het type boek dat ik meestal lees, maar ik heb hem gekocht op aanraden van een vriend van mij. Ik moet wel bekennen dat ik de tijd nog niet gehad heb om hem helemaal uit te lezen… shame on me!

Het laatste gekregen boek weten jullie al hé, das dus Harry Potter and the Half-Blood Prince (zie een paar posts hieronder). Maar ik ben er nog niet in begonnen, ben eerst de vorige aant herlezen, maar das ook al volop genieten!
 
Welke zijn de 5 laatste boeken die je gelezen hebt?

 

Waar ik dus aan bezig ben: Harry Potter! Daarvoor: van John Irving De vierde hand en Weduwe voor een jaar. Ik ben een grote John Irving fan: vlotte schrijfstijl, leuke thema’s, vaak seksueel getint en met een hoop humor, wat kan je meer willen?? Dan heb ik ook nog gelezen Waarom mannen en vrouwen met hun lichaam zeggen wat ze eigenlijk niet willen vertellen van Pease. Dat was eigenlijk mijn ding niet, gaat over hoe je lichaamssignalen enzo moet interpreteren en ik kan eigenlijk alleen maar lachen met hoe overgepsychologiseerd dat boek geschreven is, tegenwoordig moet ge al opletten hoe ge uw benen en voeten plaatst voor ge allerlei geheime boodschappen uitzendt. Ik had eigenlijk gedacht dat het een grappig boek ging zijn, maar ik vond het redelijk saai geschreven, geen aanrader wat mij betreft dus… En daarvoor, mmm, dat weet ik eigenlijk al niet meer! Maar ik moet zeggen dat ik tijdens het schooljaar eigenlijk weinig tijd heb om te lezen (buiten de cursussen dan), aan het begin van de vakantie trek ik dan naar de bib voor een hoop boeken en de vakantie is bijleestijd! Maar met mijn tweede zit is dat er dit jaar dus ook nog niet van gekomen… ik hoop in september nog eens wat boeken te kunnen gaan halen.


Welke boeken hebben een speciale betekenis voor jou?

 

Hier ga ik hetzelfde antwoord geven als Sara: Harry Potter!! Ik was één van de eersten om die boeken te ontdekken (voor de grote rage), ik kreeg van mijn tante de eerste Potter boek mee toen ik mijn eerste jaar op kot ging. ‘mmm precies of ik nog kinderboeken ga zitten lezen’. Op een eenzame kotavond toch begonnen en ssswwwwwwwwhhwwwoep opgezogen in het verhaal! Ik had al eerder boeken gelezen waarbij ik het moeilijk vond om ze weg te leggen, maar Harry Potter was toch een unieke ervaring: slapen, studeren, weggaan, … alles wou ik opgeven om te kunnen doorlezen J. Veel mensen krijg ik niet overtuigd om de eerste boek te lezen, maar ik zou zeggen, zet je vooroordelen t.o.v. kinderboeken opzij en probeer het!!

 

Ik zou het stokje graag doorgeven aan Anne, als ze wil natuurlijk :)

 
12:27 Gepost door Elle | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

ghoi :-) ik ben zelf ook nog niet aan de harry potter begonnen... Misschien dat het er ooit nog van komt... maar ja, ik ben meer het "typisch-vrouwenboeken" type... :p Verder; ik was vorig jaar samen met mijn ouders en vriend op reis geweest, het eerste weekend van juli waren we samen (ik en vriend dus :p) op weekendje geweest en nu was het de eerste lange periode :-)

Gepost door: RedRose | 03-08-05

Nog effie reactie op een van je vorige postjes :p die situatie met je vriendin is voor een heel groot stuk herkenbaar... Bij mij is het wel omgekeerd gegaan; mijn allerbeste vriendin kreeg een vriend. Op school, schoolactiviteiten... kon ik alles tegen haar vertellen, we waren echt twee handen op één buik... Maar tijdens het weekend zag/hoorde ik haar nooit... ze was altijd weg met haar vriend (dit heeft wel niets te maken met jouw postje, jij hebt zooooveeeeel moeite gedaan!) Ik kon nooit begrijpen toen wat of hoe. Een dik jaarenhalf geleden kreeg ik zelf een échte vaste vriend (heb er al enkele achter de rug, maar deze keer is alles gewoon anders...) toen pas gingen mijn ogen open, volgens mij kun je met alle goede wil van de wereld nooit je vriendschappen zo goed onderhouden als wanneer je single bent... Er zal altijd wel een verschil zijn volgens mij...

Dit komt volgens mij niet zozeer omdat je niet wilt ofzoi, maar gewoon door het feit dat je buiten alle andere personen waar je tijd aan spendeerde er een nieuwe speciale persoon bijkrijgt waar je eveneens tijd moet aan spenderen... En uiteindelijk is die persoon (das toch de bedoeling :p) degene waarvan je "zeker" de rest van je leven gaat (wilt) mee doorbrengen... Waar je zult (waarschijnlijk) mee samenwonen, kindjes krijgen, ... heel veel belangrijke beslissingen die enorme veranderingen aan je leven kunnen brengen zullen gebeuren met die persoon... Dan is het toch niet raar dat die persoon "voorrang" krijgt?

Intussen heb ik reeds 3-4 maand niets meer gehoord van mijn "vriendin"... Ik had wel niet anders verwacht, ik stuurde nog enkele mailtjes enzo, maar kreeg bitter weinig terug... Ondanks dit of dat, kijk ik gewoon tevreden terug op alle leuke zalige dingen die we meegemaakt hebben, je komt wel nieuwe mensen tegen hoor :-) En hopelijk ooit nog een nieuwe vriendin (of misschien wel je oude terug ;-))

Ziezo :-) :p was efkes mijn "mening" ;-) En een steuntje in de rug? :-)

Gepost door: RedRose | 03-08-05

* ;) thx voor je-weet-wel-wat :)) ken het en brul 't altijd mee :p 't is daar echt perfect voor :) nogal ... toepasselijk ..

Hm .. jah, harry potter .. geen vooroordelen maar 't is er gewoon nog ni echt van gekomen :p ze liggen hier nochtans wel ..

Gepost door: LittleStar | 03-08-05

Pas maar op... Voor het zesde Harry Potter boek!
Het slorpt je helemaal op ! :-)

Gepost door: saartje | 03-08-05

°°° Een echte Harry Potter-fan!
Yes...

Groetjes

Gepost door: emiel | 03-08-05

De commentaren zijn gesloten.