01-08-05

make-up

Ik denk eraan om te beginnen met een nieuw project 'het minder-make-up-dragen project'....
 
Hoe ik denk over make-up: i looooooooove it! Ik aanbid de persoon die make-up uitgevonden heeft. Opstaan met zombie-look, verf verf splash splash en het resultaat mag er wezen (allé ja, toch 1000938384 x beter dan met wat we voorheen begonnen). Voor alle duidelijkheid, ik heb het dan over: laagje mascara, subtiel (!!) streepje potlood, doorzichtige lipgloss en bij feestgelegenheden een dun laagje fond de teint. Ik heb het dus niet over een transformatie in een barbiebop of schmninkdoos (too much make-up is nog erger dan geen).
 
Waarom heb ik dan een vriend gevonden die meisjes het liefst naturel ziet?? De eerste zes maanden van onze relatie heeft de jong mij nooit zonder make-up gezien (jups zelfs met mascara in bed, i know, slechts voor uw wimpers, i know...). Uiteindelijk bekend en dan de eerste keer met grote vrees zonder make-up gaan slapen en natuurlijk de lieve reactie 'gij zijt veel mooier zonder make-up'. As if, leuk wakker worden naast zombie-woman zeker (hoewel woman met mascara onder haar ogen ipv erop ook wel niet zo geweldig is).
Enfin, tijdens de dag draag ik gewoon mijn make-up, voor het slapen gaan doe ik hem af. Maar 's morgens dan wel snel uit bed voor het zombie-herstel werk (waarbij ik er nog altijd niet tegen kan dat hij bij in de badkamer komt staan bij mijn restaureerwerken).
Maar de vriend blijft hardnekkig volhouden, elke keer als hij mij zonder make-up ziet, moet minstens 8 x gezegd worden 'veel mooier zo hoor' (i know sweet, maar ik ben onzeker zonder make-up!!) of als ik minder make-up draag 'nu hebt ge dat niet op, ik vind dat heel goed zo'.
 
Wel, ik heb besloten het eens te proberen, mijn mascara blijft mijn beste vriend (daar kan ik niet aan doen, het genen pakketje van mijn ouders heeft beslist dat ik lange wimpers kreeg, maar wel blonde (f*cking genenpakketje van mijn zus bevatte wel lange donkere wimpers)), maar op de rest wil ik wel wat spaarzamer proberen te zijn. Mmm benieuwd of ik dit langer dan 1 dag volhou... snuf... hoe kunt ge nu iets tegen make-up hebben?

10:59 Gepost door Elle | Permalink | Commentaren (20) |  Facebook |

Commentaren

ik ga al heel lang door het leven met alleen een mascara en oogschaduw... :D

Gepost door: Anne | 01-08-05

make up hmm... recent onderzoek heeft naar voor gebracht dat de meeste mannen vrouwen zonder make up zien hoor..Zo zie je maar
groetjes

Gepost door: de vos | 01-08-05

°°° Veel succes ermee!
Groetjes

Gepost door: emiel | 01-08-05

. Hmmm, ik draag eigenlijk nooit make-up, enkel voor een feest wat mascare en lipgloss misschien... En eigenlijk, bijna iedere jongen die ik ooit ben tegengekomen vond naturel veel mooier. Go for it zou ik dus zeggen :-) 'k durf wedden dat je zowieso een mooi meisje bent, ge moet het alleen uw naturel zelf nog doen geloven :-)

Gepost door: Twinkeltje | 01-08-05

make up Vroeger schminkte ik me zaterdags om uit te gaan, wat later bijna elke dag om naar de unief te gaan (lijntje, mascara en oogschaduw), nu nog amper ne keer of vier, vijf per jaar, en dan vaak enkel mascara, soms een lijntje erbij, maar zelden of nooit nog oogschaduw en al zeker geen lippenstift!

Mijn vriend vind me ook mooier zonder make-up. Als jouw vriend dat ook zegt, waarom ben je dan onzeker zonder make-up? Zo'n compliment doet toch je zelfvertrouwen stijgen? Of betrouw je zijn oordeel niet? Hecht je geen waarde aan wat je vriend zegt? Liefjes, vrienden, echtgenoten zijn er om je zelfwaarde en zelfvertrouwen op te krikken!

't Is toch veel makkelijker zonder make-up. Die paar keren dat ik nu nog mascara draag, wrijf ik garantie in mijn ogen als ik er een stofje in mijn oog zit, en dan pas realiseer ik me: shit, die mascara uitgeveegd!!! Nu wrijf ik zoveel en hard ik wil in mijn ogen zonder dat ik er als een panda moet bijlopen! :-)

Gepost door: liza | 01-08-05

en nog even over een vorige post Wat betreft het gevoel dat je heen en weer getrokken wordt tussen beste vriendin en je lief/vriend: iedereen die ik ken zei vroeger: je mag nooit je vrienden laten vallen of verwaarlozen voor je lief! En wat zie je nu? Al die dat zo luid riepen zitten nu te cocoonen tot en met met hun lief! Ikzelf incluis (al kan ik me niet herinneren dat ik dat ooit zo geroepen heb). Ik vind dat eigenlijk normaal. Je lief zou normaal je beste vriend moeten zijn en nog heel wat meer! Dus in mijn ogen de belangrijkste persoon in je leven. Dan is het ook normaal dat je met hem of haar de meeste tijd doorbrengt en wilt doorbrengen. Mijn vriend en ik brengen al onze gemeenschappelijke vrije tijd samen door. Omdat ik door de dag werk en hij 's avonds is dat sowieso al niet veel. Hij heeft zijn vrije dagen op maandag en dinsdag, en ik gewoon in het weekend. Dus ja, elk uurtje, elk avondje dat ik bij hem kan zijn (en hij bij mij) profiteren we daarvan en laat ik de andere activiteiten aan mijn vrijgezelle vriendinnen (ze zijn - gelukkig voor hen - nog met vier :-) Het feit dat mijn vriend 's avonds en in het weekend werkt, maakt dat ik wel nog veel vrije tijd niet samen met hem heb, en dat ik mijn vriendinnen wel nog ongeveer wekelijks zie. In het weekend slaapt mijn vriend in de dag door zijn nachtwerk en ga ik met vriendinnen fietsen, wandelen of joggen. Naar mijn gevoel heb ik een redelijk goed evenwicht gevonden. (En ik weet dat wanneer mijn vier vrijgezelle vriendinnen een vriend vinden dat ik hen ook minder zal zien, hoe hard ze nu soms ook klagen dat ze mij weinig zien...)

Gepost door: liza | 01-08-05

heel lang heb ik niks van make-up gedragen...momenteel zou ik wel eens durven een lijntje trekken (klinkt precies beetje junkie-achtig) enkel als ik uitga. Maar ik moet zeggen, ik zie er wel helemaal anders uit als ze heel mijn gezicht toeshminken (soms laat ik mij een keer doen), maar daarom eigenlijk niet veel beter hoor :-)

Gepost door: liese | 01-08-05

Make-up Ik heb gigantisch veel make-up spulletjes! Van alle merken, formaten en soorten. Ik gebruik het echter bijna nooit :)
Maar, ik ben ook zoals Liza: de dag dat ik dan toch eens de moeite doe om mij "mooi te maken", wrijf ik gegarandeerd in mijn ogen en moet ik herstelwerk gaan doen met een nat zakdoekje in de toiletten...

Ik breng alleen make-up aan voor speciale gelegenheden (dat kan ook zo eens gewoon 's avonds zijn) en mijn ventje weet al dat ik mij op zo'n momenten goed in mijn vel voel. Hij vind het dan ook leuk om mij af en toe zo te zien, al is het voor hem belangrijker dat ik mij dan supertoppie voel, dan dat ik "geplamuurd" ben.
En nu?
Wel, ik zit hier op mijn werk, totaal zonder make-up, en heb daarnet in de spiegel gezien dat het in feite toch beter was geweest om tien minuutjes meer te nemen deze ochtend om mij wat bij te werken ;)

Gepost door: a-woman | 01-08-05

ik ken er niks van, maar ik zie toch ook liever de naturel look, of misschien een heel klein beetje make-up, maar dan moet het wel heel subtiel zijn.

Gepost door: fILLE | 01-08-05

* Awel, da vind 'k nu nog is 'n interessant onderwerp se :p
Ik draag bijna nooit make-up, enkel als ik uitga of voor belangrijke dingen .. en alle ex-vriendjes vonden het ook het beste zo .. anderzijds, als ik mij slecht in mijn vel voel doe ik het soms wel, om mijn zelfvertrouwen op te krikken? zo ben ik vorig jaar in een depri periode bijna elke dag met make-up (= mascara, oogschaduw, potlood) naar school gegaan en kreeg ik daar ook wel complimenten over ..
Dus geen idee wat 't beste is :) Ik sta gewoon ni graag vroeger op voor die rommel :$ dus meestal naturel ..
Ze hebben mij 1 keer professioneel geschminkt en dat vond 'k wel knap eigenlijk :) zou misschien toch eens wa meer moeten experimenteren soms .. maar eum .. geef die naturel 'n kans, 'k ben zeker dat 't er goed uit ziet!! ..

Gepost door: LittleStar | 01-08-05

Same story here :-) Ik draag (droeg) ook altijd make-up. Is begonnen toen ik 14 was met blauwe oogschaduw (toen droeg iedereen die) en is sindsdien een gewoonte gewonden. Wel subtiel: mascara en subtiel kleurtje oogschaduw en soms wat lipgloss.

Maar mijn vriendje ziet me ook liever zonder. En nu.. in de vakantie heb ik besloten geen make-up meer op te doen en het bevalt me prima! Je voelt je veel frisser vind ik.. Ik heb wel het geluk gezegend te zijn met lange donkere wimpers dus mascara is geen must voor mij. Nu afwachten of ik het in het schooljaar volhou. Make-up is ideaal om je er wat uitgeslapener te laten uitzien :)

Gepost door: Mystic Flower | 01-08-05

PS Leuk blogje.. ik zet je bij mijn favorieten!

Gepost door: Mystic Flower | 01-08-05

Hahaha Ik heb het er vandaag nog met hem over gehad. We zijn nu een kleine 14 dagen samen en hij heeft me al zonder make-up gezien.
Ik ben ook iemand die iedere dag haar 'lik' naturelle make-up opsmeert (tenzij ik enkel maar thuis blijf of ga fitnessen). Om datzelfde feit dat mn wimpers vrij licht zijn en sommige mensen aan me vragen of ik moe of ziek ben als ik geen mascara op heb... (nja..)
Nu vroeg ik vandaag aan hem om heel eerlijk te zeggen hoe hij me het mooiste vond. En hij zei heel eerlijk: beiden...
Liever zonder, vrouwelijker met.
Het perfecte evenwicht, ik vind zn eerlijkheid zalig!
Exen vonden me trouwens mooier zonder.

Gepost door: Tinkerbell | 01-08-05

Boekenstokje! Ik heb een stokje voor jou op mijn blog!

Gepost door: saartje | 01-08-05

Hmmm. Ik draag nooit make-up. Ik mag er niet aan denken dat er iets in de buurt van mijn ogen zou komen. *rilt*

Maar ik zal wel één van de uitzonderingen zijn. :)

Gepost door: Anneke | 02-08-05

Make-up Wees wat je denkt dat je bent, dat is gewoon prachtig. Zonder of met make-up. Het doet er niet toe.

Gepost door: ratjezoef | 02-08-05

Met zonder natuurlijk Naturelle is naturelle hé. Daar kan niks tegenop. Maar een klein subtiel laagske voor speciale avondjes uit daar is niks mis mee.
Maar op een ordinaire dinsdag zoals vandaag, why ?

Gepost door: Lazyman | 02-08-05

Nochtans een schoon meiske zonder make-up is altijd schoon. Een schoon meiske met drie lagen make-up kan enorm lelijk zijn als ze naturel rondloopt. Ik verkies ook de naturel-look. Wat niet wil zeggen dat een klein beetje make-up niet mooi kan zijn... :-D

Gepost door: Péke | 02-08-05

mijn kep heeft ook liefst puur natuur, niets voor natuurlijk schoonheid zeker... maar natuurlijk kan hier en daar wat hulp soms wel baten ;-) tof blogje! morgen krijg je een linkje bij mij (wegens nu geen tijd meer :D :-))

Gepost door: RedRose | 02-08-05

hey Je mag mij dat eens leren, hoe dat moet
:)

Gepost door: Rosered | 03-08-05

De commentaren zijn gesloten.